sagt af mænd om Seksualterapi

Clausen 38 år anlægsgardner og pedel, Rødovre: Hej Pia jeg vil bare sige MANGE TAK for vores samtale i dag Fredag. Det var en stor oplevelse at snakke med dig. Jeg har ikke vidst om jeg var til mænd eller kvinder. Da jeg ikke vidste hvad jeg var til, fik jeg en klar besked om, hvad jeg kunne gøre for at finde ud af det. Det er lang tid siden at jeg har fået at vide at jeg bare kunne bolle til alle sider – eksperimentere mig frem. Det er vildt at få den besked, når man møder dig for første gang. Ja, jeg skal nok være obs på altid at bruge kondom!

Også det andet om bækkenøvelser og orgasme var kanon, det har givet mig et skub i den rigtige retning. Jeg er begyndt på din order ang. øvelserne, jeg skal også igang med træningen med at styre min orgasme ved pikspilleri. Jeg vil varmt anbefalde dig til andre, der har problemer med deres sexliv. Det er nok de bedste 2 timer i mit liv, som jeg havde i dag. Med mange tak og muligvis på gensyn fra en glad mand.

Antonio Pio Masciotra, Syd-Italien: Well, I'm Antonio Pio Masciotra and I had the luck to know Pia about 3 months here. I'm a medical doctor, radiologist and I've read many of Pia's articles on her research and practice in the field of sexuology.

I found she has an overwhelming knowledge in this field and exceptional intelligence in exploring new horizons and approaches, even inducing changes in my own study of women's health. Thanks Pia!

Anders, 52 år, postmedarbejder, Albertslund: Kære Pia, Tak for saltvandsindsprøjtningen i går eftermiddag, Du gav mig mange ting at tænke over og en hel del mere mod på mit store ønske om at vinde min kone tilbage. Det er efterhånden lang tid siden, jeg sidst har følt mig glad og ved godt mod, men det gør jeg faktisk nu, efter at have været en tur forbi din klinik.

Min kone har været hos dig og rost dig for at være både sød og fagligt dygtig. Jeg synes absolut, du har givet mig nogle redskaber til at forsøge at skubbe tingene i en positiv retning, og nu håber jeg bare på det bedste for fremtiden. Tusind tak skal du ha’. Mange hilsner Anders,

Henrik, 25 år, automekaniker, Helsingør:  Hej Pia, Jeg vil gerne sige sig inderligt tak for dine gode råd om onani for et halvt år siden. Nu er jeg blevet god til at onanere. Nu kan jeg selv styre, hvornår jeg får udløsning. Det er jeg blevet meget mere glad for. Nu er jeg også blevet meget mere glad for min seksualitet med en partner. Nu kan jeg selv styre min krop.

Jeg kan godt anbefale andre at komme til samtale med dig. Hun er godt til at give råd om, hvordan man lære at onanere, så man selv kan styre, hvornår man får udløsning, så man får rigtigt meget mere ud af det end før! Kærlig hilsen den Lykkelige...

Allan Hansen, 42 år, CAD-konsulent, Rødovre: Det var egentlig en lidt tilfældig indskydelse, at jeg kontaktede Pia Struck i sin tid. Men Pia har åbnet en for mig ny verden. En verden, hvor man eksperimenterer, stiller spørgsmål og arbejder med at udvikle sig selv. Jeg var gået i stå efter et parforhold, der havde varet i 8 år. Min situation var ikke anderledes end så mange andres. Jeg er i dag lykkelig for, at dette forhold sluttede. Jeg har haft flere dejlige forhold siden og min livskvalitet har aldrig været så høj som nu.

At jeg føler det så godt i dag skyldes i høj grad mine besøg hos Pia Struck og de ting, hun kyndigt skubbede i gang hos mig. Pia lærte mig, hvordan jeg skulle arbejde med mig selv for at komme videre og finde rundt i junglen af personlighedsudviklings-tilbud. I dag benytter jeg mig af en del forskellige tilbud, som falder i min smag og passer til mit temperament. Ydermere har Pia inspireret til en række nye vaner, som jeg har meget stor glæde af. Jeg føler mig glad ved min nye situation og ved tanken om, at jeg altid vil kunne kontakte Pia igen. En meget stor tak til Pia Struck

Peter, 48, Programmør fra Nordsjælland: Kære Pia, Tak for en lidt anderledes oplevelse, den dag jeg gik med på introduktion til swingerklub. Desværre var vi jo kun os to til denne introduktionsaften, du, som en fremragende „instruktør“, og jeg, som en nysgerrig gæst. Inden vi gik ind i Swingerklub No.1, gav du mig en rigtig god introduktion i swingerlivet, og du kunne på forunderlig vis og med stor begejstring fortælle om den glæde, det er for swingere, at dyrke sex sammen. Det gik op for mig, at flere par gik i swingerklub for at dyrke sex udelukkende med hinanden, mens andre par var åbne for at invitere en ekstra eller to med på lagenet. Vi fik en varm velkomst af aftenens smukke værtinde, du viste mig de intime lokaler, hvor der var god plads til forskellige intime udfoldelser, det var tydeligt, at kun fantasien satte grænsen for, hvad der kunne ske.

Vi var de første der kom, men senere kom tre par, samt et par enlige fyre. Kun iført håndklæde sad jeg med mennesker, jeg aldrig havde set før og så pornofilm. Mens filmen kørte, blev der småsnakket på hyggelig vis. Jeg sad ved siden af en kvinde, der havde sin kæreste på den anden side. Med følsomme hænder befølte han hendes intime steder, og med mellemrum kyssede de hinanden meget intimt. Hun var en flot kvinde, og jeg følte mig fristet til at være med, jeg spurgte om lov, hun gav mig et kærligt smil, mens hun rystede beklagende på hovedet. Denne afvisning viste mig med alt tydelighed, at ingen af de gæster, der besøger en swingerklub behøver at føle sig presset til at gøre noget, de ikke har lyst til, eller sagt på en anden måde; jeg ville aldrig være betænkelig ved at betræde en swingerklub med den kvinde, jeg elskede. Der var helt igennem en god atmosfære i klubben, men det var tydeligt, at single mænd generelt havde en større lyst til at besøge swingerklubber end singlekvinder, og det er en skam. Det er jo ganske trygt at gå der!

Pia, tak for en dejlig aften, du gjorde det rigtig godt.

Jan, 48 år, kulturdirektør, Østerbro: Kære Pia Struck,  Jeg er den forknytte, gråhårede kulturdirektør, der besøgte dig den fredag i december 2003. Og jeg vil gerne allerede nu give en begejstret tilbagemelding på en skøn oplevelse af mening, fremdrift og visdom i din terapi.
Du har en fantastisk spændende profil (har jeg fra din folder), og det overrasker mig ikke, at du også er medlem af Mensa. Det er vel forklaringen på, at du kunne besvare alle mine spørgsmål, inden jeg selv stillede dem!

Jeg er godt i gang med træningen, både af bækkenbunden og følsomheden, og jeg glæder mig voldsomt til at komme videre. Når jeg er kommet det, vil jeg give dig en beretning om mine oplevelser - og også gerne lægge op til noget vedr. klubmedlemskab, vi talte om. Men under alle omstændigheder: Min seksualitet bliver (heldigvis!) aldrig den samme igen. Med venlig hilsen, Jan.

Bent, 60 år, ingeniør, Næstved: Jeg var fantastisk heldig at træffe Pia på et tidspunkt i 1999, hvor jeg virkelig havde behov, og havde en serie samtaler fordelt over ca. to år. Stor tak.

Inden havde jeg selv fundet ud af, at jeg havde levet i misforhold mellem mine indre følelser og overbevisninger og de ydre forhold. Havde levet med normer og grænser, der ikke var mine. Giftede mig tidligt og uden forudgående erfaringer, altså med den første sexpartner. Havde lyst og behov for at være sammen med flere, men det var jo forbudt og blev undertrykt i det man kan kalde „tvangsmonogami“. Men jeg har først og fremmest mig selv at takke for det.

Men på et tidspunkt gik den ikke længere (lang lang tids oparbejdet energi og frustration) og jeg begyndte at gå ud og gøre noget aktivt ved sagen. Jeg ønskede ikke det skulle være hemmeligt, og ikke nødvendigvis at skulle skilles, men adfærdsændring og at bryde gamle mønstre (i en forholdsvis høj alder) er meget svært. Her kunne Pia hjælpe med samtale og intuition, så jeg kunne finde ud af flere årsagssammenhænge og mønstre, og ikke mindst, at jeg nu var i min gode ret til selv at vælge mine handlinger og min egen seksualitet, altså bestyrkede mig i de ting, jeg ønskede og som var reelle. Og Pia kunne fortælle om perspektiverne og de mulige konsekvenser for mit parforhold.

Pia hjalp v.h.a. rollespil bl.a. også med at få begravet et gammelt „spøgelse“, der drejede sig om en påført skyldfølelse, der som barn havde givet mig en urealistisk stor respekt for kvinder. Herligt.
Mange af de ting Pia har foreslået og sagt virker på længere sigt. Jeg fik virkelig mange ideer at arbejde med. Kort fortalt har jeg indtil nu (nov 2003) haft tre veninder og håber snart at træffe den fjerde. Vi er jo skabt til at være kærlighedsvæsener.

Arne, 43, bankfuldmægtig, Hellerup: Jeg har lagt min profil ind på Scor, men ikke fået nogen henvendelser på annoncen, selv om jeg synes den var lidt vovet og grænseoverskridende i forhold til mine tidligere profiler, der heller aldrig kom respons på, selvfølgelig. Uden dynamit går det ikke. Jeg fik så den idé at kontakte en seksualterapeut og via Scors hjemmeside fandt jeg tilfældigt seksualterapeut Pia Struck. Jeg havde nok forestillet mig terapirummet som lidt "klinikagtigt" med pinlig orden og hvide vægge, men rummet var faktisk indrettet som en varm hyggelig stue, hvor jeg straks følte mig veltilpas og Pia bidrog absolut til dette med sin meget åbne og afslappede facon. Her var ingen snobbede overklasse-miner eller kold, faglig upersonlighed!

Det som jeg fremlagde som mit problem i første omgang er, at jeg ikke har haft seksuel kontakt med piger i årevis, undtaget intimmassage 3 gange inden for det sidste år, samt at jeg også nu og da har seksuelle fantasier om mænd. Jeg har aldrig haft andet end engangs-oplevelser seksuelt - ingen parforhold! Disse omstændigheder gør, at jeg føler at jeg lever et efterhånden ret tørt eneboerliv med svigtende tro på mig selv, såvel når det gælder at gå i seng med piger, mod til at udvide den seksuelle horisont, samt at klare dagligdagen med godt humør.

Pia mente, at blot ved at se på mig kunne hun se, at jeg levede på mange måder en isoleret tilværelse uden mange venner. Det er dog ikke helt rigtigt, idet jeg har mange gode venner og en del social kontakt i min dagligdag. Men når det gælder seksuel erfaring og min seksuelle identitet er jeg mange år bagud, min markedsværdi hos kvinderne er næsten lig 0 nu, (så hellere upopulær) og det haster med at rette op på den skævhed. Dette kan jeg kun give hende ret i.Pias råd til mig er simpelthen, at jeg skal dyrke det sociale liv langt mere end hidtil og at det haster. Hun bad mig notere følgende ned:

Styrk og dyrk mine sociale netværk - ud blandt mennesker og vær i kontakt minimum et par timer hver dag. Træn at afmontere filteret mellem mig og andre. Træne kommunikative færdigheder - træn at være fortrolig. Træn evner til at være i kontakt. Træn aktiv lytning og at fylde mindst halvdelen af samtalen i en balanceret ping-pong. Seksuelle legekammerater både mænd og kvinder er en god idé - især derved træne mellemmenneskelige færdigheder. Konkret fortalte Pia mig om en forening, som hedder www.ACA-Danmark.dk, Voksne børn af alkoholikere og af andre dysfunktionelle familier, som hun råder mig til at involvere mig i, og det vil jeg gøre, idet jeg er blevet klar over, at jeg har mange problemer tilfælles med foreningens medlemmer, for mig er det bl.a. usynlighed, tavshed, selvudslettelse og nederlag i diskussioner og forsamlinger.
Pia foreslog også foreningsarbejde, f.eks. i en bestyrelse som en måde at få skabt flere kontakter på.

Seksuelle kontakter - både kort- og langvarige - er ekstremt vigtige for mig nu, gerne begge køn. Hvis en kontaktannonce f.eks. indrykkes, bør jeg melde min situation ærligt ud. Det skal klart fremgå, at jeg er meget uerfaren på det seksuelle område og at jeg søger en form for oplæring.
Fra Pia fik jeg også instruktionen i, hvordan jeg kan træne mig op til ikke at komme for hurtigt og hvordan jeg kan få mere ud af samleje. Jeg ender vist ligefrem med at blive en ganske god elsker!

Jeg fortalte at jeg dyrkede mit hus i Sverige så ofte som muligt, dvs. hver 2. weekend og alene. Lige præcis det at være for meget alene, er den forkerte vej, er vi meget enige om. Spørgsmålet er, om jeg bør sælge huset, i alt fald jeg ikke finder nogen at tage med derop. Pia sagde flere gange undervejs, at hun ønskede se mig glad – og hun gav mig et varmt farvelknus. Det ønsker jeg kun at hun må få at se. Hun kan bare vente sig, ka' hun!

Per, 43 år, forfatter & adm. direktør, Oslo: Jeg havde søgt en samtalepartner – uafhængig – en vejleder – en upartisk person. Jeg mødte en engageret, uformel, overordentligt dedikeret og intelligent kvinde, som i løbet af én samtale var dygtig til at strukturere mine tanker. Ikke at jeg ikke selv var i stand til det – men alligevel – mange gange ser man ikke skoven for bare træer og hun fandt nogle nye stier og vandløb på mit lille indre landkort.

Det var egentlig ikke med det samme, at jeg så det, men lidt efterhånden. Lidt efterhånden arbejdede min underbevidsthed med tankemønstre, mulige strukturer og i små glimt så jeg mere sammenhæng med mit ophav, og hvilke konsekvenser dette havde fået for netop mit liv. Hun er en varm kvinde, som det er let at overgive sig til. Hun er en seksuel kvinde som i tillæg er klog. Hun er en attraktiv kvinde, som det er vanskeligt ikke at åbne sig mod, men du må løse dit eget problem – selv gøre en indsats. Hun hjalp mig et godt stykke på min vej og kan måske også hjælpe dig – hvis du vil og kan.   

Sebastian, 40 år, voksenunderviser, Ballerup: Efter at have læst en annonce i Lys-strejfet, valgte jeg at deltage i et foredrag om seksualterapi hos Pia Struck. Det skulle vise sig at blive en interessant aften, hvor flere aspekter af det at rumme sig egen seksualitet kom frem. Det er rart at mødes med andre nysgerrige mennesker i et regi, hvor foredragsholderen deler ud af sin egen omfattende viden og erfaringer på området og hvor et i øvrigt ofte tabuiseret emne er til fri diskussion.

For mit vedkommende var det især interessant at høre om, hvorledes følelses-forløsende seksualterapi kombineres med hypnoseterapi, på den måde at skjulte årsager til følelsesmæssige problemer eller blokeringer, hentes frem fra det det ubevidste gennem hypnoterapien. Det er noget jeg i min egen udviklingsproces har gjort brug af på lignende måde. På grundlag af mine egne positive erfaring kan jeg varmt anbefale denne teknik, da den giver gode resultater og i tidsmæssig henseende er mange andre terapiformer langt overlegen.

Søren, 38 år, tattovør, Herlev: Tak for et par dejlige og inspirerende timer, i dit nye lokale, som jeg håber, du får meget fornøjelse af. Jeg syntes der er rigtigt hyggeligt.  Jeg har selvfølgelig efterfølgende evalueret mit møde hos dig, og jeg syntes at jeg fik nogle solide og brugbare redskaber til at komme lidt videre, med mig selv. Det der helt grundlæggende er mit problem, er, at jeg ikke kan holde min erektion, men jeg tror, at ved at bruge disse knibeøvelser, som jeg er godt i gang med, også i skrivende stund, håber jeg, at jeg kan lære teknikken, så jeg ikke behøver, at søge til medicin, læs Viagra, som jeg gør nu.

Jeg er her til morgen begyndt, at skylle min anal med lunken vand. Det skal jeg lide vænne mig lidt til, men jeg tror, at jeg nok skal få det lært, det er jo samtidigt lidt frækt.
Jeg vil prøve, at gøre mere ud af, at finde mine erogene zoner, så jeg har stadig mange ting jeg skal i gang med, det bliver et hedt forår.
Jeg glæder mig til at komme i behandling hos dig igen, og hvis vi, som vi talte om, skal til åbning af Swing-Inn, i morgen fredag, ringer du lige til mig, så kan jeg hente dig eller jer.
Hvis du får tid til et besøg i Hellas, vil jeg gerne høre fra dig, og ligeledes hvis du finder noget der erotisk, kunne have min interesse, glæder jeg mig meget til at høre fra dig.

Ellers vil jeg endnu engang sige dig tak, for i går, og glæder mig til at høre fra dig igen. Skriv eller ring. De bedste hilsner og knus til dig.

Hajse 45, chauffør, Rødovre: Efter min skilsmisse var jeg i en periode meget langt nede rent følelsesmæssigt. Mit liv havde indtil da været temmelig problematisk. Ved en tilfældighed løb jeg ind i Pia på en messe og vi aftalte en session. Pia sporede sig hurtigt ind på, hvad mit problem var, og hvordan jeg havde det.

Pia fandt frem til, at jeg er barn af en dårligt fungerende familie og hun henviste mig til selvhjælpsgruppen ACA, www.aca-danmark.dk, Voksne børn af alkoholikere og af andre dysfunktionelle familier, hvor jeg endte med at være regelmæssig i godt ni måneder 3 gange om ugen! Dette har været med til, at jeg i dag er ved at blive en hel person, hvor solen også skinner i mit liv. At jeg ikke er færdig endnu, er jeg godt klar over. Det tager lang tid at ændre ca. 45 års dårlige mønstre i mit følelsesliv, men jeg er, ved Pias og selvhjælpsgruppens hjælp, godt på vej i den rigtige retning.

Jeg har nu oven i købet fået muligheden for at være „lykkelig“ undervejs. – Da jeg først fik „hul på bylden“ gik det op for mig, hvor vigtigt det er at fortsætte. Det gør jeg, indtil jeg er helt igennem. Husk det er vigtigt at fortsætte – min udviklingsproces har været lang – men jeg bliver ved med min personlige udvikling.

Bertholt, 54 år, sproglærer, Fredensborg: I gennem de sidste 3 år har Pia med adskillige samtaler hjulpet mig til at få „fodfæste“ i mit liv igen efter skilsmissen fra mit langvarige ægteskab. Igennem Pias ærlige, kærlige, varme og åben - også nogen gange kritiske vejledning - lykkes det mig efterhånden ret godt at mestre livets „vanskeligheder“.

Pia har hjulpet mig til, blandt mange ting, at få et bedre nyt parforhold. Pia har usædvanligt stor viden indenfor forskellige terapier. Pias åndelige vejledning er lige så fremragende. Jeg anbefaler Pia meget som terapeut, indenfor mange kritiske livs-situationer. Kærlig hilsen Bertholt .